Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На загарбаній території Херсонщини агресор використовує доступ до базових гуманітарних потреб як важіль тиску на населення – облрада

На окупованій території Херсонщини загарбники використовують доступ до базових гуманітарних потреб як важіль тиску на місцеве населення для проведення російської паспортизації, зокрема це стосується надання меддопомоги – ситуація погіршується.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав  голова Херсонської обласної організації партії “Слуга Народу”, депутат від “Слуги Народу” в Херсонській обласній раді Юрій Соболевський.

«Ми бачимо постійне ускладнення ситуації, в першу чергу гуманітарної, на наших територіях, які наразі тимчасово окуповані ворогом. Ми бачимо посилення тиску на наших людей і щодо примусової паспортизації, ми бачимо тиск на людей щодо інтеграційних процесів. …На жаль, ворог використовує доступ до базових гуманітарних потреб … забезпечення як важіль тиску на наших людей», – каже Соболевський.

За його словами, погіршується ситуація щодо надання медичних послуг мешканцям тимчасово окупованої росіянами території області.

Як підкреслив Соболевський, значно збільшилася кількість погроз щодо того, що людям не будуть надаватися медичні послуги, якщо не буде паспорта Російської Федерації, не буде оформлений поліс обов’язкового медичного страхування російського зразка.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Детальніше у відео.

 

Video:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН