Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонка Тетяна Юшко отримала почесне звання «Заслужений працівник освіти України»

Про це повідомив Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
“Від душі вітаю Тетяну Миколаївну Юшко – начальницю управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації – з присвоєнням почесного звання «Заслужений працівник освіти України». Завжди радію, коли відзначають освітян, майже кожна та кожен – Герої. Це дійсно так! Адже працювати в умовах воєнного стану, окупації, деокупації, під обстрілами, не з рідної школи і навіть не з рідного міста – це подвиг”, – повідомив ректор ХДУ.
Як відповідь окупанту, який у 2022 році намагався запустити освітній процес в школах області, наші викладачі, вихователі, вчителі, педагоги створили власну українську мережу дистанційної освіти, яка працює й досі. Навіть на поки що окупованій лівобережній частині Херсонщини.
В Херсоні ворогу так і не вдалося запустити освітній процес, а це означає, що ментально, ціннісно місто, освіта опирались окупації. І перемогли на своєму освітньому фронті.
“Забезпечити фінансування та функціонування такої потужної галузі – це надскладна задача, яка лягла на плечі начальниці управління освіти і науки, на плечі інших управлінців, керівників закладів освіти, педагогів. Вірю, що ще багато освітян Херсонщини будуть відзначені, нагороджені. Звичайно, були проблеми, а як без них, коли ніхто і ніколи до цього не стикався з необхідністю працювати під час блекаутів, блокування інтернету та українських банків, під носом у ворога, не вдома”, – зазначив  Олександр Співаковський.
… Але держава завжди підтримувала освітян, а адміністративно забезпечувало цю підтримку саме обласне управління освіти.
“Від себе особисто дякую за допомогу у вирішенні багатьох питань, які стосувались діяльності університету та наших коледжів. Тетяно Миколаївно, ви завжди на зв’язку, завжди готові до діалогу, разом зі мною буваєте в херсонському офісі Херсонського державного університету, підтримуєте наших колег, піклуєтесь про роботу освітянського пункту незламності. Бережіть себе! Вітаю ще раз!”, – додав Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Україснький південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН