Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Івано-Франківський офіс ХДУ відвідала делегація ректорів українських університетів

У межах роботи круглого столу «Консолідація зусиль університетів задля розвитку інтернаціоналізації» учасники відвідали офіс релокованого до Івано-Франківська Херсонського державного університету, – повідомляє пресцентр ХДУ.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив:

“Це завжди дуже відповідально і навіть хвилююче. Але ми впевнені у тому, що Херсонському державному університету попри релокацію, попри розпорошеність освітянської спільноти, попри спільні проблеми та виклики, які існують у вищий освіті, є чим пишатись і є що показати”.

Олександр Співаковський разом з ректором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігорем Цепендою розповіли гостям про співпрацю та партнерство між двома закладами вищої освіти. Наразі спільно з міжнародними партнерами за півтора роки івано-франківський офіс ХДУ перетворився у SMART офіс із сучасним освітньо-культурним HUB. Також учасники делегації онлайн привітали мужніх співробітників херсонського офісу ХДУ.

 

Олександр Співаковський передав гостям видання «Чорний Лебідь в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу», персональні сповіді представників спільноти ХДУ «Херсонські есеї: жити, щоб перемагати» та наукове видання, яке щойно вийшло з друку, «Літопис цивільного спротиву Херсона у вимірах повномасштабної агресії росії проти України у 2022 році». Ці різнопланові видання у різних формах розповідають про історичні – героїчні та трагічні – події на Херсонщині, по’вязані з повномасштабною війною. Це унікальний матеріал для дослідників та науковців.

“Символічно, що участь у заходах беруть університети зі всієї країни, у тому числі переміщений, як і ми, Маріупольській державний університет. І це ще раз підкреслює спільне прагнення української освітянської спільноти до інтеграції у європейське освітнє середовище. Раді перспективі долучитись до потужного українсько-польсько-німецького університетського консорціуму і обов’язково братиме участь у проєктах з інтернаціоналізації”, – підсумував Олександр Співаковський.

Читайте на сайті інформаційного  видання “Український південь”:

Обласна влада показала наслідки обстрілу житлових кварталів Херсона

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН