Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ передав колегам в Умані наукове видання «Літопис цивільного спротиву Херсона”

Ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський відвідав Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, – повідомляє  пресслужба ХДУ.

У межах візиту Олександр Співаковський обговорив з проректором з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Володимиром Миколайко кроки з реалізації міжнародного проєкту «Academies4Ukraine – Strengthen Higher Education resilience in Ukraine and European Union (Academies4Ukraine – Зміцнення стійкості вищої освіти в Україні та Європейському Союзі) за програмою Ерасмус+, напрям KA220-HED-Проєкти співпраці у сфері вищої освіти.

“Ми вдячні за підтримку та гуманітарну допомогу, яку уманські колеги на чолі з ректором Олександром Безлюдним надавали співробітникам херсонського офісу Херсонського державного університету після звільнення нашого міста від окупантів.

Зараз наші університети є учасниками міжнародного проєкту. Працюватиме над узагальненням досвіду стійкості української вищої освіти та програмами психологічної підтримки студентів”, – зазначив Олександр Співаковський.

Також ректор ХДУ передав Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини унікальне видання, укладачем якого професор кафедри історії, археології та методики викладання Херсонського державного університету Олександр Черемісін «Літопис цивільного спротиву Херсона у вимірах повномасштабної агресії росії проти України у 2022 році».

У книзі задокументовані свідчення у тому числі представників нашої академічної спільноти, які можуть бути використані під час роботи над проєктом за програмою Ерасмус+.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Івано-Франківський офіс ХДУ відвідала делегація ректорів українських університетів

Ректор ХДУ вручив іменний годинник польському історику Роману Дрозду

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН