Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ відбулася конференція трудового колективу

22 грудня у Херсонському державному університеті відбулася Конференція трудового колективу. До заходу в онлайн-форматі долучилися керівники адміністративної ланки освітнього закладу, декани факультетів, науково-педагогічні працівники, співробітники, представники студентства та інші члени Конференції, – повідомили в ХДУ.

Загалом з 92 делегатів присутніми були 67, окрім них долучилися викладачі, працівники та здобувачіМодерував захід голова Конференції трудового колективу ХДУ Юрій Бєляєв.

Першим питанням порядку денного члени Конференції заслухали звіт ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського за 2023 рік. Текстовий варіант звіту, всі матеріали були розіслані заздалегідь, тому під час виступу ректор зупинився на ключових моментах, яких, за його словами, вдалося досягти завдяки спільній командній роботі:

– підвищення позицій університету у всеукраїнських рейтингах. Зокрема лише за результатами Консолідованого рейтингу ХДУ піднявся на 20 позицій у порівнянні з 2022 роком (з 70 місця на 50) і ввійшов у ТОП-50 кращих закладів вищої освіти України;

– збереження контингенту. Цьогоріч за результатами вступної кампанії університет набрав на 199 здобувачів більше, ніж у 2022 році. Також маємо 342 вступники з ТОТ та деокупованих громад, що є важливим аспектом у боротьбі за розвиток й інтелектуальне майбутнє Херсонщини;

– потужний крок у напрямі міжнародної роботи. Університет має в реалізації 8 великих проєктів. Вони спрямовані як на освітню, наукову діяльність, так і цифровізацію;

– участь у грантових проєктах, завдяки яким ХДУ поліпшує матеріально-технічну базу в івано-франківському офісі. Так, за проєктом USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East)» відкрито освітньо-культурний HUB з унікальним технічним обладнанням;

– оновлення складу Наглядової ради ХДУ. Вже відбулося перше засідання, створено робочу групу, що напрацює філософію відносин з Наглядовою радою для забезпечення сталого, прогнозованого розвитку університету.

Значну частину свого виступу ректор присвятив саме питанням цифровізації у Херсонському державному університеті:

“Ми розгорнули величезну роботу на наших цифрових майданчиках – KSUonline та ХДУ-24. Робимо акцент на якості навчального контенту на платформі KSUonline, вдосконалюємо сервіс ХДУ-24, знаходимо ресурси, аби мати можливість контролювати академічний та бізнес-процеси”.

На завершення Олександр Співаковський подякував команді за ту велику роботу, яку вони спільно проробили за цей рік.

“Формально ми називаємо це звітом ректора, але насправді у цьому документі систематизована величезна робота не тільки ректора, а й проректорів, деканів, завідувачів кафедр, гарантів освітніх програм, всіх наших викладачів, співробітників. Адже всі забезпечують стійкість Херсонського державного університету, щоб ми могли сьогодні впевнено стверджувати: університет був, є і точно буде! І я дякую всім колегам, які сьогодні в Херсоні, які розпорошені по всій Україні та за кордоном, що вони пов’язують своє життя і майбутнє з Херсонським державним університетом, з поверненням на Херсонщину і продовженням історії нашого закладу.”, – наголосив ректор.

Надалі всі охочі мали можливість долучитися до обговорення звіту. Зокрема перший проректор ХДУ Сергій Омельчук зазначив, що 2023 рік був, дійсно, складним, але історичним для всього колективу. Це і затвердження нової редакції Статуту ХДУ, і нової Стратегії розвитку ХДУ на 2023-2027 роки, з врахуванням трендів. Це, звісно, вибори ректора у червні, під час яких університетська спільнота показала свою єдність.

“Ми повинні, якби складно не було, тримати наш фронт, нашу гідність та обличчя в умовах розпорошеності, але спільності духовної та інституційної єдності. У нас є чим пишатися і є база, на якій будувати плани на 2024 рік. Ми маємо бути сильними, іншого шляху немає. Ми обов’язково переживемо ці складні часи. Я дякую Вам, Олександре Володимировичу, і всім членам Конференції трудового колективу за вашу небайдужість та активну участь у розв’язанні і стратегічних питань, і їхній підтримці”, – зазначив Сергій Омельчук.

Члени Конференції трудового колективу одноголосно затвердили звіт ректора за 2023 рік, а роботу університету визнали задовільною. Звіт направлять до Міністерства освіти і науки України. 

Також серед питань, що розглянули члени Конференції, – внесення змін до складу вченої ради ХДУ та до складу делегатів Конференції трудового колективу, що пов’язано з кадровими змінами. З цих питань доповідала учена секретар Наталія Воропай.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

У ХДУ відбулося засідання вченої ради

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН