Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ затвердили стратегію цифровізації навчального процесу

На засіданні вченої ради Херсонського державного університету заслухали питання – про затвердження Стратегії цифровізації ХДУ. Доповідачем виступив в.о. проректора з цифровізації, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Олександр Лемещук, – повідомляє пресцентр ХДУ.

Олександр Лемещук зазначив, що дана стратегія базується на загальній Стратегії ХДУ. Також він зазначив, що пріоритетними напрямами цифровізації для університету є:

  • створення єдиного відкритого цифрового освітнього середовища, яке є доступним та сучасним засобами KSU Online та ХДУ24;
  • використання цифрових інструментів, як Big Data, ШІ для покращення якості навчання і оцінки студентів;
  • розвиток цифрової компетентності учасників освітнього процесу, залучення помічників з цифровізації до систематичних навчань здобувачів вищої освіти та науково-педагогічного персоналу;
  • оновлення компонентів електронного документообігу, інтеграція процесу в єдиному середовищі ХДУ24;
  • використання оптимізаційних та автоматизованих адміністративних процесів управління та регулювання у сферах освіти та науки;
  • оснащення комп’ютерним та мультимедійним обладнанням і засобами сучасної комунікації;
  • впровадження лабораторій доповненої та віртуальної реальності;
  • забезпечення надійної кібербезпеки для захисту особистих даних студентів та співробітників;
  • впровадження систем безперервного збору метаданих студентів та викладачів на цифрових платформах.

“Ми намагаємося долучати різні ІТ-компанії, міжнародних партнерів і колег задля максимально ефективного розвитку нашої інфраструктури”, – наголосив в.о. проректора.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив:

“Прийняття стратегії – це синхронізація двох наших майданчиків KSU Online та ХДУ24. Це складні системи, які відзеркалюють якість освітнього продукту, що ми надаємо. Особливо це важливо в умовах появи ШІ. Завдяки цьому навіть в тих умовах, що ми знаходимося зараз – відірваності від території та розпорошеності колективу – ми зможемо й надалі надавати якісні освітні послуги і нарощувати контингент студентів”.

Заслухавши та обговоривши інформацію в.о. проректора з цифровізації, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Олександра Лемещука члени вченої ради затвердили Стратегії цифровізації Херсонського державного університету.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Колектив науковців ХДУ видав посібник для підготовки до національного мультипредметного тесту

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН