Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колектив науковців ХДУ видав посібник для підготовки до національного мультипредметного тесту

До акторського колективу увійшли: перший проректор, доктор педагогічних наук, професор Сергій Омельчук, кандидатка філологічних наук, доцентка Світлана Климович, кандидатка філологічних наук, доцентка Світлана Мартос, – повідомила пресслужба ХДУ.

“Майже два роки творчої роботи над рукописом навчального видання, що стане в пригоді не лише майбутнім вступникам до закладів вищої освіти, але й учителям української мови, хто готується до складання незалежного тестування в межах сертифікації. У посібнику вміщено понад 700 тестових завдань різної форми і ступеня складності з усіх розділів мови, а також теоретичний матеріал у доступній формі. Також посібник містить тестові завдання, що перевіряють мовні норми нової редакції Українського правопису”, – прокоментував перший проректор Сергій Омельчук.

Також Сергій Омельчук подякував співавторкам Світлані Климович і Світлані Мартос за невтомну споріднену співпрацю, рецензенткам Олені Горошкіній, Юлії РоманенкоНаталії Семенів за уважну експертизу рукопису, видавництву “Грамота” (Людмила Чічановська) за величезну додрукарську роботу.

Кожний розділ містить теоретичний матеріал, поданий доступно у формі таблиць, схем чи окремих зауваг. Це допоможе відновити й розширити знання української мови та привернути увагу до тих змін і доповнень, що відбулися в правописній системі протягом останніх років.

Ознайомитися з посібником можна за покликанням

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН