Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Суд відмовив забудовникам у доступі до історичної водонапірної башти у Запоріжжі

Представники забудовника намагалися в апеляційній інстанції скасувати накладений на понад сторічну башту арешт, який заважає проведенню навколо неї будівельних робіт

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя  з посиланням на прес-службу прокуратури Запорізької області.

Апеляційний суд відмовив забудовнику в задоволені скарги на арешт, накладений на водонапірну башту початку ХХ століття, розташовану у Шевченківському районі Запоріжжя. Таким чином ухвала слідчого судді Шевченківського районного суду про накладення арешту залишилася без змін. Арешт на башту накладений, аби унеможливити проведення робіт, які можуть призвести до пошкодження або руйнації історичного об’єкту.

Нині триває процес надання башті охоронного статусу як пам’ятці, паралельно йде кримінальне розслідування щодо законності виділення земельної ділянки з баштою для розташування торговельного комплексу. На час розслідування на башту й накладено арешт.

Раніше портал Depo.Запоріжжя повідомляв, що старовинна башта опинилася в епіцентрі будівельних робіт. На сполох через це забили небайдужі запоріжці та почали збір коштів, необхідних для підготовлення документації для надання башті охоронного статусу. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН