Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Засідання у справі Анастасії Ковальової, яку підпалив співмешканець, перенесли через самовідвід однієї з суддів

Засідання у справі Анастасії Ковальової, яку підпалив співмешканець, перенесли через самовідвід однієї з суддів. Суддя Олена Щаслива є свекрухою однієї з захисниць сторони потерпілої, тому на початку сьогоднішнього засідання повідомила про те, що з цих причин не може брати участь у розгляді справи. Наступне слухання справи призначили на завтра, 26 вересня, пише UA: Запоріжжя.

     “І хоча в розумінні пункту 1-го частини 1-ї  статі 3 КПК України, невістка не є близьким родичем або членом родини. Але згадані обставини не можуть не викликати сумнівів в неупередженості судді.  Колегія суддів дійшла висновку про наявність законних та обґрунтованих підстав для задоволення заяви судді, який входить до складу колегії, що має своїм наслідком передання кримінального провадження до кримінальної канцелярії Шевченківського районного суду міста Запоріжжя, для повторного визначення судді для складу колегії у кримінальному провадженні” – наголосила суддя Шевченківського районного суду м.Запоріжжя Оксана Дмитрюк

Потрібно було такий самовідвід задовольнити і, я вважаю, що колегія правильно зробила. Тому що далі вирок будуть переглядати в апеляції та касаційному суді. Завтра відбудеться засідання, де йому будуть подовжувати запобіжний захід і утримання його під вартою і розглядати з нашого боку громадянські позови, це все передбачено” – зазначила адвокатка потерпілої  Марина Щаслива 

    Нагадаємо, 2 липня цього року Віталій Чайковський, 1990 року народження, під час сварки облив 22-річну Анастасію Ковальову бензином та підпалив. Дівчина отримала 90 відсотків опіків тіла, і 10 липня померла в лікарні – у неї не витримало серце. Тоді її співмешканцю перекваліфікували звинувачення з замаху на умисне вбивство. Перед судом йому призначили запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою. Нині мати померлої, Христина Ковальова вимагає, аби Віталія засудили до довічного ув‘язнення.

“Як він зараз живе? З якою совістю? Що він думає? Я хотіла дізнатись. Довічне. Тільки довічне ув‘язнення. Чайковський намагається розповісти, що він це зробив ненавмисне. Він випадково йшов повз заправки, яка знаходиться за 15 хвилин пішки від парку, де це відбулось. Туди потрібно цілеспрямовано йти. Тобто, все це було не випадково. Це все було задумано. Настя його вигнала і він наважився кардинально вирішити це питання – розповіла мати Анастасії Ковальової Христина Ковальова.  

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН