Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На створення медичного хабу у Запорізькій області виділено 60 млн грн

Держава виділила додаткові 60 млн грн на розвиток медичного ХАБу на базі Запорізької обласної клінічної лікарні. Про це під час пресконференції повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

Запорізькій області надійшла субвенція з державного бюджету у 120 млн грн на реалізацію інфраструктурних проєтів. З них 60 млн спрямують на подальшу модернізацію обласної клінічної лікарні: 40 млн витратять на реконструкцію поліклініки, а решту – на оновлення території, облаштування нових в’їздів та пішохідних доріжок, створення вертолітного майданчику для санавіації.

На цій території вже не один рік успішно працюють медичний коледж, 10 кафедр Запорізького державного медичного університету та 8 кафедр Запорізької медичної академії післядипломної освіти МОЗ України та обласна психіатрична лікарня. Створення хабу  дозволить об’єднати ресурси цих закладів, створити комфортні умови для пацієнтів, поєднати науку і практику.

Перші кроки вже зроблено. На очах обласна лікарня стає затишною та сучасною. У рамках програми Президента України «Велике будівництво» добігає  кінця реконструкція приймального відділення.  У співпраці з Європейським інвестиційним банком завершено утеплення аудиторного та операційного корпусів, триває термомодернізація головного корпусу. Попереду ще багато змін на краще, — зазначив Олександр Старух.

До створення медичного хабу активно долучається ПАТ «Мотор-Січ», яке  допоможе у проєктуванні та будівництві вертолітного майданчика, а згодом – забезпечить чергування медичного гелікоптеру.

rezonans.zp.ua

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН