Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ботанічному саду Запоріжжя відбуваються великі зміни

Замість восьми старих – одне нове масштабне приміщення. У ботанічному саду розпочалась реконструкція теплиць. 8 приміщень, які вже тривалий час потребували ремонту, нарешті дочекались капітального оновлення.

Звук розбитого скла, гори уламків та спустошені теплиці – на перший погляд така картина мала б шокувати, та тільки не працівників ботанічного саду. Адже це означає одне – почалась реконструкція старих теплиць. У ботсаду розповідають: на капітальний ремонт чекали довго, адже цього року закладу виповнилось 60 років, і це перше велике оновлення конструкцій.

Цього року на реконструкцію нового приміщення закладено 12 мільйонів гривень, але ще планується дофінансування такого масштабного проекту. Адже за 2 роки на місці 8 теплиць стоятиме одна нова площею в тисячу квадратних метрів та 10 метрів заввишки, пише Телеканал Z.

Та, окрім зовнішнього оновлення, замінять у приміщенні й усі комунікації. У новій теплиці будуть підібрані рослини, для яких підходить один клімат. А ті квіти, які тут були раніше, тепер тимчасово переїхали на вулицю. Їх сюди перенесли ще у травні, аби не травмувати різкою зміною температури. Тепер у затінку тюльпанового дерева та павлонії, від літньої спеки ховається частина рослин.

У ботсаду запевняють, що закриття на реконструкцію 8 теплиць не вплине на кількість місць для прогулянок. Адже нещодавно працівники закладу привели до ладу паркову зону: вона стала більшою і також може похвалитись великою кількістю унікальних рослин. А ще у ботсаду діє розпродаж кімнатних квітів, котрі винесли із теплиць.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН