Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі відбулося судове засідання у справі побиття АТОвця

Судове засідання у справі побиття АТОвця Миколи Стельмаха відбулося сьогодні у Жовтневому районному суді Запоріжжя. Заслухали свідків та обвинуваченого, дослідили речові докази.

Під час судового засідання розглядали обставини випадку, що стався у супермаркеті вночі 19 вересня 2019 року.

Обвинувачений Віталій Синачов заперечив, що перебував у той день у стані алкогольного сп’яніння. Свої дії кваліфікував як самозахист. Адвокат обвинувачуваного Сергій Богдан також запевняє, що був присутнім під час затримання і його підзахисний був тверезим. Втім, свідок – друг обвинуваченого Євген Садовий каже, що протягом дня вони випили близько чотирьох літрів пива на кожного з компанії.

Під час дослідження речових доказів стороною обвинувачення була продемонстрована судді дерев’яна бита, котрою Віталій Синачов завдав ударів Миколі Стельмаху. Як пояснив адвокат, биту обвинувачений носив для самооборони, оскільки працював уночі.

Адвокат потерпілої сторони Роман Хмарський каже, що обвинувачення висувається за двома статтями: ч.1 статті 121-ої Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження» і ч.4 статті 296-ої Кримінального кодексу – «Особливо зухвале хуліганство з застосуванням предмету, заздалегідь пристосованого для завдання тілесних ушкоджень»:

“Кваліфікація, в принципі, відповідає картині подій. Обвинувачений, фактично, не визнає своєї вини, намагається викрутитися, виправдати себе. Каже, що захищав своє життя, що не відповідає дійсності й об’єктивним обставинам справи”.

Сергій Богдан, адвокат обвинуваченого, заявив, що його підзахисний не визнає провини і вважає себе винним у перевищенні необхідної оборони:

” У нього не було жодного злого умислу. Те, що стверджують, що він був судимий до цього, він був судимий за крадіжку та шахрайство. Він не вчиняв ніколи жодних насильницьких дій”.

Наступне судове засідання у цій справі призначене 16-го липня. Тоді ж мають оголосити вирок суду.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН