Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найбільший батальйон був сформований з білозерців

З 3 по 12 вересня 2018р. на Херсонщині проходили наймасштабніші військові тактичні навчання 124-ої окремої бригади територіальної оборони, а саме на території Білозерського (с.Кізомис, Микільське), Олешківського (с.Раденськ), Генічеського (с.Генічеська Гірка), Іванівського (с.Українське), Скадовського (м. Скадовськ) районів, пише Білозерка.Інфо.

У навчаннях взяло участь більше 2 тисяч військовозобов’язаних віком, 310 з них – офіцери. Більшість резервістів склали працівники органів державної влади, територіальних управлінь і місцевого самоврядування. 579 чоловіків прийняли присягу на вірність українському народові.

До батальйону територіальної оборони з числа мешканців Білозерського району, який базувався у с.Микільське, увійшли люди різної вікової категорії, а найстаршим добровольцем став Сергій Кузьмич Шишенко, якому саме під час навчань виповнилося 64 роки. Також у складі батальйону були працівники райдержадміністрації, районної ради, сільські голови, вчителі, підприємці, працівники сільгосппідприємств тощо, всього 153 бійця, найбільше серед усіх районів області. До речі, це був єдиний табір бригади, який базувався у наметах, в умовах максимально наближених до бойових.

Бійці були забезпечені новою військовою формою, збалансованим триразовим харчуванням, для виконання навчальних завдань щодня отримували бойову зброю. Райдержадміністрація попіклувалася про забезпечення тероборонівців бутильованною водою, одноразовим посудом та іншими організаційними моментами військового побуту.

Під час навчань бійці відпрацьовували свої навички зі стрільби з автоматичної зброї, тактики, саперної справи, тактичної медицини, психологічної підготовки, налагодження засобів зв’язку, несення служби на блокпостах тощо, а також брали участь у патрулюванні населених пунктів, охороняли Каховську ГЕС, мости, органи влади – Новокаховську міську, Микільську, Львівську, Козацьку сільську раду та інші стратегічні об’єкти, а головне навчилися злагоджено працювати, як єдиний організм. Кращі бійці були відзначені грамотами та подяками оперативного командування «Південь», обласної державної адміністрації, обласної ради, Херсонського обласного військового комісаріату.

Бійці залишилися дуже задоволені організацією навчань, харчуванням, рівнем підготовки інструкторів – колишніх учасників АТО, окрема подяка командиру батальйону майору Ігорю Приходьку за людське відношення до бійців та оперативне вирішення всіх побутових моментів. Після закінчення зборів близько 30 білозерців виявили бажання укласти контракт на службу у військовому резерві територіальної оборони.

Андрій Незбай,
командир відділення 2 взводу 2 роти 194 батальйону 124 бригади територіальної оборони Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН