Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для школярів Херсонської гімназії №20 провели урок «Я маю право»

Фахівці Херсонської юстиції продовжують знайомити дітей із їх права.
Тому у рамках всеукраїнського право просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» до учнів 3 та 4 класу Херсонської гімназії №20 у гості завітали Юстимчик із Юстинкою.

Вони розповіли дітлахам про Коснтитуцію, про державні символи, про всеукраїнський проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО». А після, в ігровій формі та завдяки розмальовкам на правову тематику, розповіли малечі про їх права та обов’язки та як їх відстоювати.

Виявляється, що у відомих дитячих казках також присутня тема прав дитини. Разом із фахівцями юстиції дітлахи намагались відгадати, які саме. Наприклад, у «Попелюшці» зла мачуха порушувала право на відпочинок та турботу, а у казці «Гидке каченя» – порушено право дитини «бути як не всі».

Окрім прав, у кожної дитини є і певні обов’язки. Це і гарно вчитись, берегти шкільне майно, допомагати батькам тощо.

Наприкінці зустрічі дітлахи вивчили віршик Юстимчика про «Я МАЮ ПРАВО». А спеціалісти Херсонської юстиції роздали інформаційні буклети та подарували дітлахам розмальовки на правову тематику.

Завдяки фахівцям Херсонської юстиції, малюки та вихователі дізнались про булінг та його види. Хлопчикам і дівчаткам нагадали про те, що всі люди рівні, кожного потрібно поважати та не ображати.

– Правосвідомість треба закладати змалечку. Діткам у доступній формі треба пояснювати, які вони мають права та як можуть їх захищати. Саме на це і спрямований наш проект «Херсонська юстиція дітям». Юстимчик разом із нашими фахівцями продовжує свою роботу в дитячих садочках і школах. І все заради того, аби наші діти зростали свідомими громадянами- зазначив керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський. 

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН