Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Що таке шкільний булінг і як йому протистояти

Цій темі була присвячена виховна година, яку в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» провела для учнів 9-Б класу Херсонської загальноосвітньої школи №55 начальник відділу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко.

Під час презентації «Шкільний булінг» фахівець системи БПД розказала про його види та причини, серед яких заздрість, помста, неприязнь, самоствердження, прагнення відновити «справедливість» тощо.

Окрім того, спікер зупинилась на чинниках, що призводять до агресії. Це культ насильства в суспільстві, негативний вплив ЗМІ, низький рівень культури і виховання, гіперопіка, байдужість з боку батьків, комп´ютерні ігри з елементами жорстокості, приниження тощо.

Відповідаючи на запитання, як протистояти цьому явищу, Олена Вікторівна закликала усіх – і тих, на кого направлена агресія, і спостерігачів – негайно повідомляти батьків, вчителів та звертатися на Національну дитячу гарячу лінію: 0 800 500 225 (зі стаціонарних телефонів), 116-111 (з мобільних), в поліцію: 102 або до єдиного контакт-центру системи БПД: 0 800 213 103 (усі дзвінки безкоштовні в межах України та приймаються цілодобово).

Питання відповідальності, яка наступає за вчинення булінгу, викликало жваве обговорення в учнівському середовищі. Не зайвою була інформація й щодо наслідків булінгу: «Булінг дуже негативно впливає як на жертву, так і на булера, а також не проходить безслідно для спостерігачів знущань. Дитина, на яку направлена агресія, одержує величезну кількість психічних травм: розлади психіки, складнощі у взаєминах, хвороби тощо. Агресор менше страждає від наслідків булінгу, ніж жертва, але все ж безслідно це не проходить і для нього: як результат – неблагополучне майбутнє, проблеми у взаєминах, терор в сім’ї тощо. У нього руйнуються механізми формування близькості з іншими людьми, і він ніколи не зможе створити теплих відносин з партнерами, навіть з власними дітьми завжди буде на відстані», – резюмувала Олена Вікторівна.

За інформацією відділу комунікацій Регіонального центру з надання БВПД
У Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН