Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для батьків учнів шкіл і вихованців дитсадків запрацює «гаряча» телефонна лінія

З метою уникнення випадків незаконних зборів грошей з батьків на потреби навчальних і виховних закладів Херсонщини, голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв запропонував створити «гарячу» телефонну лінію, на яку б люди зверталися та інформували Департамент освіти, науки та молоді ОДА.

Про це йшлося на  засіданні колегії облдержадміністрації під час обговорення питання готовності закладів освіти до роботи в новому 2019/20 навчальному році.

Директор Департаменту освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький звернув увагу, що відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації №200 від 17 березня 2016 року «Про удосконалення контролю за отриманням батьківських внесків  у закладах освіти області» будь-які грошові допомоги з боку батьків чи спонсорів можуть здійснюватися тільки через спеціальні реєстраційні рахунки Державної казначейської служби України виключно на добровільній основі, з обов’язковим оформленням відповідної документації та відображенням у бухгалтерському обліку.

Все ж очільник області наполіг на створенні «гарячої» телефонної лінії і зауважив:

«Сьогодні освітні заклади отримують чималі кошти державної субвенції на розвиток та утримання. Тож залучення додаткової батьківської фінансової допомоги означає лише неефективне використання коштів самими чиновниками».

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН