Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Навчання у херсонських школах закінчиться до 10 червня

У всіх херсонських школах, ліцеях, гімназіях освітній процес завершиться до 10 червня. Про це повідомляє управління освіти міської ради.

Ураховуючи обов’язкове використання 175 навчальних днів упродовж року  рішення про терміни завершення навчального року ухвалюється педагогічною радою  закладу освіти.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, здобувачі освіти 4-х та 9-х класів, а також випускники 11-х класів звільнені від проходження державної підсумкової атестації.

У документі про освіту в графі ДПА буде зроблено запис «звільнений/а». Але зовнішнє незалежне оцінювання залишається обов’язковим для тих, хто планує вступати до закладів вищої освіти.

Водночас 11-класники за власним бажанням можуть скористатися правом скласти ДПА у формі ЗНО, подавши відповідну заяву на ім’я директора закладу освіти.

У такому випадку, результати тестування із чотирьох  предметів –  української мови, математики, історії України або іноземної мови (на вибір) та ще одного предмета за власним вибором здобувачів освіти (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова) – будуть зараховані як державна підсумкова атестація.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання стартує 21 травня та триватиме до 15 червня. На цей період двадцять закладів загальної середньої освіти № 1, 3, 4, 12, 15, 27, 31, 32, 36, 41, 44, 45, 47, 50, 52, 53, 54, 55, 57, ФТЛ  будуть діяти як пункти тестування.

Документи про освіту випускники 9-х класів отримають у період з 3 до 15 червня, випускники 11-х класів – із 25 червня до 2 липня з дотриманням регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки.

Управління освіти, зважаючи на карантинні обмеження, радить керівникам закладів з нагоди закінчення навчального року відмовитися від масовості, а святкові заходи провести в межах одного класу та на свіжому повітрі з дотриманням протиепідемічних вимог.

Херсонська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН