Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вже кілька днів школярів возять безплатно

В автобусах “Еталон” комунального підприємства “Херсонкомунтранссервіс” з 1-го березня безплатно возять школярів.

Директор комунального підприємства “Херсонкомунтранссервіс” Павло Ткаченко розповів, які автобуси возять дітей безплатно:

“Ми визначили 15 автобусів марки “Еталон”. Вони передані нам на баланс підприємства, вони бірюзового кольору, щоб діти та дорослі могли розуміти, що це саме ці автобуси, які безплатно возять школярів, наголошую, при пред`явленні учнівського квитка”.

Автобуси марки “Еталон” у Херсоні курсують п`ятим та шостим маршрутами. Невдовзі – говорить Павло Ткаченко, відновлять третій маршрут, а ще один новий автобус буде обслуговувати другий маршрут. Ми проїхались кількома автобусами, які курсують маршрутом “Готель Фрегат – четвертий Таврійський”. У салонах є нове оголошення, яке інформує про пільговий проїзд для школярів, розповів водій Віктор Креминський:

“До обіду десь десятьох дітей так провіз. Вчора був вихідний, люди знають. Ще місяць тому питали – чи правда, що з першого березня безкоштовний проїзд”.

Роман Гончаренко – водій автобусу “Еталон” 297:

“Навіть не знаю скільки перевіз сьогодні – не рахував. Люди ще не усі знають. Я сам нагадую. Учнівський не питаю”.

Владислав Сергєєв – курсант морехідного коледжу. Каже, про безкоштовний проїзд для школярів дізнався з оголошення. У хлопця є молодші брати і сестри:

“Це дуже гарна ідея, тому що для школярів із небагатих родин додаткові 12 гривень, які витрачаються на проїзд туди і назад можуть стати, наприклад, пачкою соку або булочкою. Для них це може бути приємним, тому що під час навчання на перерві іноді єдиною радістю може бути похід у їдальню, щоб купити собі щось перекусити. Я думаю це непогане нововведення”.

Херсонка Ольга Крат про безплатний проїзд для школярів почула вперше:

“Ідея гарна, але чому тільки цей маршрут? Думаю, на інших маршрутах також багато шкіл, садочків, тому це гарна ідея для розширення”.

Олена Дехтяренко не знала про безплатний проїзд для школярів:

“Мій син після школи багато їздить, ще й у музичну школу. Багато грошей витрачає на проїзд”.

Олена – мама двох школярів:

“Я знаю, що з першого березня повинен бути безкоштовний проїзд. З інтернету дізналася. Хороша ідея – у мене двоє дітей, які їздять самі, а з них беруть по три гривні і ще змушують показувати учнівський. Хоча б еталони безкоштовні”.

Часто їздить “Еталонами” Вікторія Бартушук разом із донькою – школяркою:

“Ми не заплатили. Ми сказали, що у нас учнівський і водій відповів, що за учня не беремо. Ми їздимо двічі на день –в школу і звідти, тому заощадимо трохи”.

Поки що не звикла до безкоштовного проїзду школярка Катерина:

“Мені мама говорила. Я сьогодні перший день так їду. Я забула про це, а водій мені нагадав і гроші не взяв”.

Директор комунального підприємства “Херсонкомунтранссервіс” – Павло Ткаченко говорить, що пільговий проїзд для школярів діятиме протягом навчального року і навіть на канікулах, окрім – літніх. Додає – збитків від цього підприємство не нестиме:

“Це не благодійність, це все економічно обгрунтовано. Кожен житель Херсона за цей автобус виклав десь 100 гривень. Тому ми прийняли таке рішення – ми маємо возити дітей безплатно, тим паче, діти здебільшого їздять з батьками, і наш пасажиропотік збільшується, і виручка”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН