Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсон привезли перші три нові маршрутки

Вчора о 10-й годині ранку в Херсон доставили перші три автобуси марки “Еталон” з 16 закуплених для комунального підприємства “Херсонкомунтранссервіс”.

Директор торгового дому “Еталон Авто” Вадим Шкарупін розповідає про технічні характеристики цих автобусів:

“Автобуси першого класу, дозволяють перевозити як стоячих, так і сидячих пасажирів. Обов’язкова вимога – правила перевезення у візках. Є сертифікація, відносяться до категорії середнього класу. Довжина його 9,5 метрів. Перевозить загальну кількість 70 пасажирів”.

Депутат Херсонської міської ради, голова бюджетної комісії Руслан Рубан розказує про особливості тендерної закупівлі:

“Це був міжнародний тендер, переможець, який запропонував кращу ціну, – і сьогодні ми маємо першу партію. На тендер було витрачено 34,5 мільйонів гривень. Після того, як тендер відбувся, завод ще зробив знижку на ці автобуси. Тому ціна, яка запропонована, є прийнятною для нашого міста і є нижчою, ніж в багатьох містах України”.

Директор “Херсонкомунтранссервісу” Павло Ткаченко говорить, що ці автобуси вийдуть на маршрути після того, як їх передадуть на баланс підприємства рішенням сесії міської ради, яка запланована на 21-е листопада:

“Після цього ми поставимо їх на реєстрацію. Після – вони зможуть вийти на лінії. У нас є багато маршрутів, які є проблемними. Першочергово вони будуть ставати на маршрути, де великий пасажиропотік. Це може бути і 6, і 14 – в різний час”.  

Представниця громадської організації “Транспорт Херсонщини” Людмила Чайка спостерігала за тим, як приймали автобуси: 

“Багато технічних характеристик відповідають додатку. Дуже багато цікавого. Є і звуковий сигнал, і табло, і пандус, навіть є протизащемлення людини”.   

UA: Херсон

https://www.facebook.com/suspilne.kherson/videos/263756337874032/?t=0

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН