Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь зустрівся зі студентами ХДУ (відео)

Спілкування з успішними та розумними людьми є невід’ємною частиною розвитку кожної особистості.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь зустрівся зі студентами факультету української та іноземної філології та журналістики ХДУ.

Ректор університету Олександр Співаковський під час зустрічі підкреслив на важливість вивчення декількох мов, аби успішно реалізуватись у житті.

“Ми хочемо щоб наші діти, тобто ваше покоління “Z” на виході знали, як мінімум, три мови. Коли родина каже, що потрібно знати тільки одну свою мову, то вони закривають для дитини відповідний простір. Я, наприклад, мрію, щоб моя онучка знала вільно три мови. Материнську – це на коріння, державну – це мова, яка ідентифікує мене як українця, як людину. Більше того, мова дає можливість доступу до будь-яких ресурсів в рідній державі. І, звичайно, англійська мова відкриває шлях у міжнародний світ,” – зазначає ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь розповів студентам про свій життєвий та творчий шлях, а також поділився зі студентами багатьма деталями своєї роботи і подарував Науковій бібліотеці ХДУ авторські книжки.

Студенти мали можливість поставити питання, які їх хвилюють. Тарас Кремінь із задоволенням дав відповідь, на них акцентуючи на важливості підтримки української мови, літератури, мистецтва на Півдні України, на Херсонщині, яка межує з окупованим Кримом.

“На жаль, сьогодні проблема з письменницькими організаціями, але все можна повернути- було б бажання.
Я зустрічався з одними чиновниками і побачив, що в них в кабінеті немає книжкової шафи, я зрозумів, що навіть ті книжки, які я привіз подарувати – не буде куди поставити. Якщо в свідомості людини немає місця для інформації, то немає і місця ій длядуховних цінностей, якими ми насправді повинні жити”- зазначив на зустрічі Тарас Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови.

Студенти отримали багато корисної інформації для їх становлення як особистостей. Такі зустрічі є необхідними для успішного розвитку молоді – майбутнього нашої держави!

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН