Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Великодня вистава для дітей військовослужбовців відбулась у Херсоні (відео)

Херсонський академічний обласний театр ляльок традиційно до Великодніх свят, співпрацюючи з Херсонським державним університетом та Українською православною церквою, організували для дітей цікаву виставу- “Великодні пригоди колобка” та інтермедію “Великодній переполох”.

Ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський зазначає:
“Діти виростають в тому світі, в якому подарунок є головним для їх розвитку. Факультет культури і мистецтв ХДУ зробив чудовий інтелектуальний подарунок херсонській малечі. Той хто робить добро, буде жити в щасливому світі”.

На виставу були запрошені діти учасників бойових дій, військовослужбовців Херсонського гарнізону та інших соціальних груп. Вже 20 років поспіль факультет культури та мистецтв ХДУ разом з театром ляльок влаштовують подібні вистави. Студенти під керівництвом викладачів повністю працюють над всіма деталями, аби дітям було цікаво і пізнавально.

Під час вистави зала була переповнена яскравими емоціями та захопливими поглядами дітлахів. Стара казка на новий лад подарувала глядачам багато неочікуваних та повчальних моментів. Це соціальний проєкт, який проходить двічі на рік до Святого Миколая та на Великодні свята, утверджуючи українські традиції, звичаї, мову.

“Ця вистава несе і духовне навантаження. Безпосередньо чітко в них прослідковується перемога добра над злом. Ми прекрасно розуміємо, що ці моменти повинні бути невід’ємною частиною складової виховання дітей нашого суспільства, “- додає Ігор Семініхін, лу військового духовенства Херсонської єпархії Православної церкви України.

Щоб підготувати таку виставу, учасники доклали чималих зусиль, але воно того варте було!

“Колись я знайшла маленьку таку казочку в інтернеті, а потім разом із студентами ми її розписали. Спільно робота виявилась чудовою,” – розповідає Лідія Лимаренко, авідувачка кафедри культурології факультету культури і мистецтв ХДУ.

Актори задоволенні своєю працею та з захопленням розповідають про це.
Вистава – не єдиний приємний сюрприз- на дітлахів чекали подарунки! Вийшовши з театру ляльок, на обличчі кожного глядача – і дорослого , і маленького – світилась щаслива.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН