Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські школярі активно взяли участь у акції «Я люблю Херсон» (відео)

Херсонська багатопрофільна гімназія №20 долучилася до екологічної акції «Я люблю Херсон», засновником якої є комісія з питань екології та здорового способу життя Міського учнівського парламенту при Управлінні освіти Херсонської міської ради.

Завданнями конкурсу є формування навичок екологічної культури та свідомості, створення та реалізація міні-проєктів соціального спрямування.

Акція проходить за підтримки депутата Херсонської міської ради Юрія Рожкова, який під час заходу наголосив – на об’єднанні зусиль всієї громади щодо наведення порядку у місті. Діти дивляться на дорослих і беруть з них приклад. Юрій Геннадійович подякував директорці гімназії за лідерські якості і вміння організувати батьків, колектив, школярів.

Сьогодні вже світлини, які вранці можуть споглядати батьки, зберігають ті хвилюючі і захоплюючі моменти, коли разом копали клумби, займались грунтом, планували ділянку, висаджувати рослини, створювали майбутні композиції з троянд, фарбували і ремонтували лавки на громадській зупинці біля школи, не обійшли увагою, звісно, і обмежуючі стовпчики біля світлофору, дерева поряд зі школою, які стоять чепурно-підбілені, аби скрізь був порядок біля найстарішого навчального закладу. Бо все починається зі стану власної домівки, а тут другою домівкою і вважають гімназію.

Директорка Херсонської багатопрофільної гімназії №20 – Оксана Цеховлес зазначила: “Коли батьки учнів початкових класів запропонували провести таке прибирання, не в класах, не в рекреаціях, то всі із задоволенням відгукнулися. “Гімназія №20 любить Херсон ” під таким гаслом проходив наш захід. Хочеться звернути увагу всіх мешканців Херсона на те, що ми повинні дбати про своє рідне місто, не тільки працювати у затишних домівках, а й бачити красу і естетичне оформлення нашого міста”.

До акції долучилися близько 300 учнів, батьків та вчителів. У всіх учасників був оптимістичний настрій, адже діти з батьками, працюючи, проводили час разом. Крім того, радувало те, що посадили багато нових рослин, які ще довго будуть прикрашати гімназію.

На території навчального закладу багато красивих місць, наприклад, гімназійний сквер, який був створений за власним ландшафтним проєктом гімназії – радує нині затишком, порядком, поєднанням рослин і дерев, які квітнуть у різні пори року. Нині – це улюблене місце відпочинку гімназистів бо все зроблено їх руками з любов`ю до рідної гімназії.

Херсонська багатопрофільна гімназія імені Бориса Лавреньова розташована в історичній частині міста – це відповідально, але хочеться, аби і містяни ставились до навколишнього середовища бережливо, оберігаючи ті троянди і рослини, які висадили гімназійною родиною.

Акція «Я люблю Херсон» триває до середини травня. За результатами проведення акції -учасники створять відеоролики з коротким авторським текстом-зверненням до мешканців міста щодо збереження чистоти та затишку рідного міста.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН