Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерці школярів годує литовська компанія

Дитина відмовляється обідати в шкільній їдальні, бо їй несмачно? Багато родин стикаються з цією проблемою і шукають вихід, як нагодувати своє чадо протягом дня.

У Білозерському закладі початкової освіти – науковому ліцеї ім. О. Я. Печерського заключили договір на обслуговування з литовською компанією «Ramedos», і з нового навчального року 540 учнів харчуються смачними стравами за невелику плату.

Якісне харчування у закладі вдалось організувати завдяки зусиллям голови Білозерської ОТГ Антоніни Чередник, яка запропонувала звернутись до цього постачальника. Активні батьки знайшли інформацію про компанію, проаналізували і разом з адміністрацією ліцею прийняли рішення про укладення угоди саме з «Ramedos». До вересня фірма встановила нові меблі в їдальні, для кухні було придбано м’ясорубку, очищувач картоплі, посуд та кухарське приладдя. Усього за 13 гривень, в середньому, першачки триразово харчуються в їдальні, за ту ж ціну учні старших класів мають комплексний обід.

«Для першокласників ми зменшили порції, оскільки вони не з’їдають повні, за рахунок чого ми харчуємо їх три рази на день. Старшокласники за цю ж ціну обідають. Щодня в раціоні присутні свіжі овочі та фрукти. Це характерно для компанії «Ramedos»: вони практично щодня доставляють продукти. Раніше це була велика проблема: постачальник завозив продукти на два тижні. А ви ж розумієте: 540 учнів у школі, потрібні були площі і холодильники, щоб зберігати таку масу, яка, до того ж, швидко псується. Тому величезний плюс роботи з литовською компанією, що це завжди якісно і вчасно», – розповів директор Білозерського закладу початкової освіти – наукового ліцею ім. О. Я. Печерського Антон Власюк.

Начальниця виробництва, технологиня з розробки страв комплексних обідів Тетяна Мілєта говорить, що меню затверджується на основі норм споживання м’яса, риби, молочних продуктів, які прописані у відповідних актах. Наявність свіжих фруктів та овочів пов’язано із сезонністю. Зараз щодня діти отримують яблуко на обід, варять їм компоти із сухофруктів, яблучні соки. Обід з горохового супу, плову, компоту, яблука та хліба коштує 11 гривень. Якщо є молочні страви, то ціна може вирости до 15. Батьки сплачують щодня до 10 гривень, решта – за рахунок бюджету.

Компанія «Ramedos Україна» працює у Київській області. У Херсонській – поки що лише з одним Білозерським ліцеєм.

«Нашу компанію інвестують європейці. Виникла ідея створити якісну послугу в навчальних закладах. І зараз ми маленькими кроками починаємо її реалізовувати. Ми змінили підхід до харчування у школах: від закупівлі сировини до надання послуги. Спочатку оцінюємо матеріально-технічну базу, оновлюємо інвентар, підвищуємо кваліфікацію кухарів, закуповуємо сировину у виробників і фермерів, створюємо свою логістику, яка дозволяє бути в ринковій ціні і надавати «смачну» послугу», – сказав представник ТОВ «Ramedos Україна» Ярослав Буряков.

Компанія з іноземними інвестиціями спілкується з адміністрацією кількох херсонських дитячих садків про можливість співробітництва, але все відбувається поки на рівні перемовин.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН