Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співаковський розповів, як сприймає закон про «євробляхи»

Прийнятий напередодні парламентських канікул законопроект про так звані «євробляхи» є вдалим консенсусним рішенням, яке дозволить нарешті врегулювати проблему, яка набула неабиякої гостроти у суспільстві, – вважає народний депутат України Олександр Співаковський.

За його словами, влада, якщо вона вже допустила, що півмільйона українців зробили такий вибір — завезти машини без сплати податків, мала запропонувати таке рішення, яке влаштувало б і державу, і власників авто на іноземних номерах. Прийнятий Верховною Радою у першому читанні законопроект про розмитнення автівок, на думку нардепа, став саме таким рішенням.

– Комітет Ніни Петрівни Южаніної (Комітет ВР з питань податкової та митної політики — Ред.) знайшов, на мій погляд, потрібний консенсусний момент. Коли, з одного боку, власники автівок заплатять податок – розумний податок, податок, який доступний для них. Тобто,  державний бюджет отримає відповідний фінансовий ресурс, який дуже потрібен сьогодні Україні. А з іншого боку, авто на іноземних номерах легалізуються, а це означає, що відносно власника не буде свавілля силових відомств, – зазначив О.Співаковський в інтерв’ю «Українському півдню».

Проте на майбутнє, зазначив він, при прийнятті того чи іншого рішення потрібно бачити ризики наперед.

– Бо приймати закон навздогін тим процесам, які вже відбуваються, не є нормальним. В даному випадку Верховна Рада стала заручником цієї ситуації… Особливо образливим є те, що певний відсоток тих людей на «євробляхах… Це дуже гарні Мерседеси, БМВ, навіть Бентлі та Ленд Ровери… Прикриваючись масою людей, які дійсно за 3-4 тисячі доларів ввезли машину, яка дає їм якусь можливість заробляти кошти, вони ввезли автівки за 100 тисяч… Закон повинен працювати так, щоб ті, хто мають великі статки, сплачували великі податки. Ті ж, для кого машина є інструментом виживання, повинні отримати відповідні преференції. Дуже сподіваюсь, що ми якраз знайшли відповідний консенсус у вирішенні цього питання, – підкреслив Олександр Співаковський.

Прес-служба народного депутата України О.Співаковського

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН