Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадські організації «Спілка жінок Херсонщини» та центр «Софія» збирають канцелярські набори для дітей з обмеженими можливостями

Це один зі спільних проектів двох об’єднань активних громадян. Про те, як вдається у економічно складний час впроваджувати соціально важливі програми, з якими труднощами стикаються, керівниці двох громадських організацій розповіли у студії «Українського півдня».

Центр «Софія» об’єднує родини, в яких виховуються діти з ураженнями центральної нервової системи. В переважній більшості їхнім діагнозом є дитячий церебральний параліч, і вони обмежені у русі. Громадське об’єднання працює останні 10 років у режимі сімейного реабілітаційного центру. Робота йде, в більшості, з матусями, які не мають відчувати себе жертвою обставин, а самореалізовуватись.

«Найбільша проблема і перемога – витягнути маму зі споживацького стану. Якщо до трирічного віку дитини мама не отримує підтримку, вона звикає, що вона – жертва, і їй всі зобов’язані. Тому ми відшукуємо роботу для наших мам, вони відвідують курси в Центрі зайнятості. Татусі не витримують таких випробувань – ростити дитину з ДЦП. З 35 родин лише у п’яти є тато», – розповіла директорка центру «Софія», волонтерка Ольга Цілинко.

Зараз триває збір канцтоварів для родин, де виховуються дітки з ураженнями центральної нервової системи. У Ольги Цілинко є цілий список речей, які б хотіли мати ці діти. Його можна знайти і на сторінці центру у Фейсбуці. Всі охочі можуть доєднатись. По завершенні організатори відзвітують про витрачені кошти. Довіру цінують найбільше.

Акцію підтримує і «Спілка жінок Херсонщини». Це не перший спільний проект двох організацій.

«Спілка жінок» не виокремлює якісь певні категорії дітей. Ми охоплюємо нашими акціями (1 червня, Івана Купала, Череті-фест і сьогоднішня акція зі збору канцтоварів) всіх дітей, що потребують уваги. У центрі «Софія» мами дуже згуртовані, є ідея – відразу ж втілюють. Є організації, які стоять і чекають: хто ж їм допоможе, а ця організація піднімає громаду, пише клопотання до державних органів влади, а ми, як громадська організація, їх підсилюємо», – сказала голова громадської організації «Спілка жінок Херсонщини» Ірина Ніколаєва.

«Спілка жінок Херсонщини» у жовтні планує розпочати ще один благодійний проект. Планується, що група лікарів вирушатиме до найвіддаленіших сіл області, і дівчата та жінки зможуть безкоштовно пройти огляд гінеколога та маммолога. А також привести на прийом до педіатра дітей від 0 до 18 років.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН