Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вихованці інтернатів Херсонщини пишуть листи до Святого Миколая

«Спілка жінок Херсонщини» планує на Святого Миколая влаштувати спільне свято вихованців інтернатних закладів області з їхніми батьками.

Жіноча громадська організація проводить щорічну акцію «Я – Святий Миколай» в іншому форматі, аніж в попередні роки. Дітей, які через складні життєві обставини у сім’ях перебувають в інтернатах, запросять до ТРЦ «Фабрика». На квесті й інших розважальних заходах вони познайомляться один з одним. Ще «Спілка жінок» планує запросити членів їхніх родин.

В інтернатах області перебувають 2 886 дітей. У 95% з них є батьки.

«Ми цього року трохи змінили ракурс своєї акції до Дня Святого Миколая. Так, вихованці інтернатів писатимуть листи до святого, але в них вони розповідатимуть про себе і про свої мрії. Цей перелік буде розміщено у соцмережах, і всі охочі можуть допомогти у придбанні подарунків для дітей, які ми вручимо. Але ми вирішили, що проведемо ще й спільне свято, щоб діти познайомились з вихованцями інших закладів і зрозуміли, що вони такі не одні. А батьки, яких ми теж запрошуємо, відчули радість від спілкування, спільного дозвілля, і в них у душах щось поворухнулось. Тобто це такий довгостроковий соціальний проєкт», – розповіла голова громадської організації «Спілка жінок Херсонщини» Ірина Ніколаєва в телепроєкті Кава з “Лідією Григор`євою”.

https://www.facebook.com/zhinky.kherson/posts/2657948457599919?__tn__=-R

Команда «Спілки жінок Херсонщини» днями побувала у Калининській школі-інтернаті. Вихованці вже написали свої листи-побажання і передали громадським активісткам.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН