Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині створять новий об’єкт природно-заповідного фонду

Департамент екології та природних ресурсів Херсонської області працює над створенням ще одного об’єкту природно-заповідного фонду – Національного природного парку «Кам’янська Січ».

Як і в ситуації з «Нижньодніпровським», робота скоріше нагадує боротьбу – йде супротив від певних груп підприємців, які налаштовують місцеве населення проти. Чутки спростував директор департаменту Юрій Попутько у студії «Українського півдня».

Ще 100 років наші предки хотіли уберегти унікальний світ пониззя Дніпра. Десять років тому почався рух у цьому напрямку, і лише 2015 року Національний природний парк «Нижньодніпровський» був створений.

«У НПП «Кам’янська Січ», як і у всіх заповідних об’єктах, будуть зони: на землях природно-заповідного фонду будь-яка діяльність заборонена, але на 90% території проводитиметься та сама діяльність, яка була до того. Єдине, що забороняється – передача земель у приватну власність, всі землі належатимуть державі», – прокоментував Юрій Попутько.

До Національного природного парку «Кам’янська Січ» входитиме і пам’ятка історії та археології – одна із запорізьких Січей, яка збереглась до наших днів і не була затоплена Дніпровими водами після будівництва гідроелектростанцій.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН