Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Науковиця ХДУ Лариса Ковбасюк представила мовний аналіз військової термінології на міжнародному заході в Німеччині

Доцентка кафедри німецької та романської філології Лариса Ковбасюк виступила з докладом «Kriegswortschatz im  Ukrainischen und Deutschen – kontrastive Analyse politischer Pressetexte» у межах онлайн-лекцій «Мова. Література. Комунікація», організовних Вищою педагогічною школою Швебіш Гмюнд (Німеччина) та КНЛУ (м. Київ), – повідомляє пресцентр ХДУ.

 Учасникам заходу було запропоновано результати контрастивного аналізу військової термінології, що активно використовується сучасними мас-медіа Німеччини та України під час повномасштабної війни росії проти України. Жваву дискусію викликали новотвори німецької та української мови, актуальність висвітлення певних подій у різних мас медіа.

Крім того, у докладі було розглянути питання екоциду та його мовного відображення на прикладі результатів підриву Каховської ГЕС.

Захід мав також просвітницький характер, оскільки Лариса Ковбасюк приділила значну увагу Херсону та Херсонщині як активного учасника українського спротиву російським загарбникам, що справило неабияке враження на закордонних учасників заходу.

Зазначимо, Лариса Ковбасюк є запрошеною науковицею з індивідуальним грантом для дослідників-біженців від Фундації Олександра Гумбольдта в університеті м. Мюнстер.

 Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН