Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представниця ХДУ взяла участь в заході з нагоди річниці відновлення Литовської держави

Днями у посольстві Литви у Києві відзначили 106-ту річницю відновлення Литовської держави, – повідомляє пресцентр ХДУ.

У заході взяли участь Заступники Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк та Олександр Корнієнко, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, Заступник Міністра закордонних справ України Євген Перебийніс, українські політики, представники дипломатичного корпусу, литовські та українські бізнесмени, науковці, литовці, які проживають у Києві, і захисники України.

Також до заходу долучилася викладачка кафедри музичного мистецтва факультету культури і мистецтв ХДУ Інна Кісельнікова. Вона взяла участь у концертній програмі до свята на запрошення Далі Тарайлене. Музичний подарунок від Інни Кісельнікової викликав бурхливі оплески присутніх.

Даля Тарайлене – поет, драматург, громадський діяч, голова Каунаського відділення Асоциации захисту прав людини, Балто-Чорноморської платформи «Допомога Україні» християнських організацій Литви, Латвії, Естонії та Польщі. Вона також давній друг факультету культури і мистецтв ХДУ, відвідувала Херсонщину й наш університет.

Так, у травні 2016 року у Херсонському державному університеті відбулись кінопокази у межах Днів Литви у Херсоні. Серед поважних гостей, присутніх на заході, була й автор сценарію і режисер спектаклю «Моє ім’я – Литва», представленого на фестивалі «Мельпомена Таврії» Даля Тарайлене.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Із Херсонщини волонтери евакуювали 57 жителів, з них – 5 дітей

Юрія Гусєва, ексочільника Херсонщини, призначено Надзвичайним та Повноважним Послом України в Азербайджанській Республіці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН