Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із художнього музею Херсона окупаційна влада викрала картини відомого художника Івана Айвазовського

Мародерство Росії фізичне й інформаційне. Втікаючи з Херсона в листопаді 2022 року, російська окупаційна влада разом із більш ніж 10 тисячами творів мистецтва незаконно вивезла з Херсонського художнього музею і три полотна Айвазовського. Де ці картини зараз – невідомо, – повідомляє адміністрації Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка.
Зрозуміло, що ця втрата не є випадковою: загарбники «націлилися» на роботи відомого мариніста ще за два тижні до пограбування, вимірюючи цінність творів інших авторів за «Айвазовським».
Однак росіяни не зупиняються на фізичному мародерстві — вони століттями привласнюють собі творчість українських митців, викреслюючи їхню українську ідентичність. Мабуть, не дивно, що донедавна багато фактів про Івана Айвазовського були широкому загалу невідомі.
Тож до зображень полотен Айвазовського, викрадених окупантами з Херсонського художнього музею, що є фактом фізичного пограбування, додаємо інфографіку, яку створили Центр протидії дезінформації та YouTube-канал Культуртригер — про фейки, які просуває роспропаганда в намаганні інформаційно привласнити відомого художника та виключити його з українського культурного контексту.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН