Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аудитори в Миколаївській області провели 105 перевірок використання бюджетних коштів

За підсумками роботи миколаївських аудиторів у І-у кварталі 2024 року проведено 105 контрольних заходів, охоплено контролем ресурсів на суму 4,2 млрд грн. Проведено 5 ревізій, 5 державних фінансових аудитів, 2 перевірки закупівель, 93 моніторинги закупівель.

  1. ІНСПЕКТУВАННЯ

За результатами ревізій та перевірок виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму 11,7 млн гривень. Вжитими заходами відшкодовано порушень на 10,5 млн грн.

  1. АУДИТИ

Протягом І-ого кварталу 2024 року проведено 5 державних фінансових аудитів, якими охоплено 1,6 млрд грн державних ресурсів та 122,5 млн грн комунальних ресурсів. Виявлено неефективні управлінські дії (рішення) або ризикові операції, що призвели або можуть призвести до втрати доходів та непродуктивних або зайвих витрат на суму 273 млн гривень.

Аудиторами надано 48 пропозицій, з яких 17 – на досягнення додаткового (економічного) результату, виконано 23 пропозиції, відшкодовано та упереджено втрат всього на суму 8,7 млн гривень.

За результатами впроваджених рекомендацій у січні – березні 2024 року досягнуто економічного ефекту на суму понад 7 млн гривень.

 

  1. МОНІТОРИНГ ЗАКУПІВЕЛЬ

Управління охопило контролем закупівлі на суму 590 млн гривень. Фахівцями Управління здійснено 93 моніторинги.

Зафіксовано порушень на суму 366 млн грн, у тому числі порушень, які вплинули на результати торгів (безпідставне відхилення найбільш економічно вигідних пропозицій, невідхилення тендерних пропозицій тощо) на загальну суму 250 млн гривень.

За результатами проведених моніторингів замовники відмінили 5 торгів на суму 9,5 млн грн та розірвали 11 договорів на загальну суму 15,8 млн гривень.

За результатами моніторингів процедур закупівель деякими замовниками оскаржуються три висновки, в яких виявлено порушення, що вплинули на результати закупівель на загальну суму 173 млн гривень.

У ряді випадків порушення усунуто в інший спосіб на суму 8,7 млн гривень.

 

  1. ВЗАЄМОДІЯ З ПРАВООХОРОНЦЯМИ

За результатами розгляду матеріалів контрольних заходів, переданих до правоохоронних органів у І-ому кварталі 2024 року, розпочато 3 досудові розслідування, до кримінальних проваджень долучено 6 матеріалів. Крім того, наші спеціалісти залучені до перевірок, проведених правоохоронними органами, виявили порушень, на суму 89,3 млн гривень. Загалом 15 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

 

Автор – пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Платники податків Херсонщини перерахували 67,5 млн гривень військового збору

Дивіться на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь”:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН