Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У суді над Романчуком приступили до розгляду аудіозаписів. Чиновник обіцяв “порєшать” питання підприємця

Суд у справі колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого обвинувачують у хабарництві, приступив до дослідження відео і аудіо записів.

Досліджуються записи розмови чиновника з директором ТОВ «ЕЛК-Буд» Максима Гламаздіна на предмет видачі дозволу на розробку вапнякового кар’єру в Єланецькому районі.

Про це йшлося під час засідання Центрального райсуду міста Миколаєва 20 січня, повідомляє Укрінформ.

«Суд досліджує протокол про результати аудіо і відео контролю стосовно обвинувачуваної особи від 6 травня 2016 року», – сказала головуюча у процесі суддя Світлана Скрипченко.

З запису розмови видно, що Гламаздін прийшов до робочого кабінету Романчука за чиєюсь протекцією. Він каже, що серйозні люди порекомендували йому саме Миколу Павловича і що він представляє фірму з Дніпропетровська, яка хоче видобувати на території Миколаївщини камінь ракушняк. Який є дорогим, але екологічно чистим. Тому його реалізовуватимуть за кордон.

Романчук обіцяє сприяти йому у підготовці пакету документів і «мінімізувати витрати» на цю процедуру. Він також каже, що сам має отримати дозвіл займатися цим у певної особи, яка в області вирішує всі питання. Романчук не раз зазначає, що доведеться працювати з депутатським корпусом, який і вирішує це питання. «А це 64 депутати, 8 голів постійних комісій. І вони мають дати дозвіл на розробку родовищ», – говорить чиновник. Наразі в даному запису про хабар не йдеться, Романчук нічого не вимагає, а лише натякає, що сприятиме підготовчому процесу.

Проте у прокуратури є ще записи, які, очевидно, мають якось “прив’язати” Романчука до хабара, у якому його звинувачують.

3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА. Вони вимагали хабар 90 тис дол за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» по видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ма тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять одного лише Романчука.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН