Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині шахраї ошукали місцевих жителів: гроші зникли з банківських карток

Шахраї заволоділи коштами 60-річної жительки Херсона. Жінка отримала повідомлення нібито від подруги з проханням терміново позичити гроші. Не перевіривши інформацію, заявниця перерахувала 30 тисяч гривень. Згодом вона дізналася, що акаунт подруги «взламали» аферисти, а від її імені розсилали друзям та знайомим повідомлення з проханням позичити гроші, – повідомляє Поліція Херсонщини
Жителька Бериславського району намагалася оформити грошову допомогу. Для цього жінка перейшла за невідомим посиланням, яке знайшла у соцмережі. Ввела дані банківської картки, після чого з її рахунку зникло майже 25 тисяч гривень.
За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Не переходьте за сумнівними посиланнями, не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, термін дії карти, паролі з смс-повідомлень. Якщо отримуєте повідомлення від друзів чи родичів із проханням позичити гроші, ні в якому разі не перераховуйте одразу кошти, а самі перетелефонуйте людині та дізнайтеся, чи дійсно потрібна допомога. Ні в якому разі не робіть передоплату за товари. Користуйтеся лише післяплатою.
Якщо ви все ж таки потрапили на гачок шахраїв – не гайте часу та одразу звертайтесь до поліції.
 Дивіться відео на ютуб каналі інформцаійного видання “Український південь”:
https://youtu.be/9fK24KtUE7c?si=r30JxnX_XgpYz84w

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН