Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Шахраї ошукали жителів Херсонщини на 145 тисяч гривень

Щодня поліція Херсонщини реєструє заяви громадян, пов’язані з шахрайством із банківськими картками та державними виплатами, – поавідрмляє пресслужба Поліції Херсонщини.
Жителю Дар’ївки зателефонувала жінка та представилась працівником банку. Вона розповіла, що на банк здійснено хакерську атаку, тож вони нібито убезпечують рахунки клієнтів. Для цього аферистка попросила чоловіка назвати пароль, який надійде на телефон. Заявник назвав пароль, після чого з його картки було знято 65 тисяч гривень.
Ще однією жертвою аферистів став 35-річний житель Зарічного. В соціальній мережі чоловік знайшов інформацію про надання грошової допомоги постраждалим від російської агресії, перейшов за посиланням та ввів дані банківської картки для отримання грошей. Після чого з його рахунку аферисти зняли 67 тисяч гривень.
За такою ж схемою втратив свої заощадження 58-річний херсонець. Шахраї зняли з його рахунку 13,8 тисяч гривень.
За всіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
Шановні громадяни! Якщо вам телефонують нібито працівники банку, вимагають CVV-код вашої картки, інші персональні дані або просять продиктувати коди з СМС-повідомлень, рекомендуємо негайно припинити розмову та самим передзвонити в банк за номером, вказаним на зворотному боці банківської картки, або особисто відвідати відділення установи. В жодному разі не повідомляйте нікому персональні дані вашої картки.
Поліція закликає громадян бути обачними, не переходити за неперевіреними посиланнями, а брати інформацію щодо фінансових виплат лише з офіційних джерел.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН