Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через дії шахраїв двоє жительок Херсонщини втратили 89 тисяч гривень

Поліція звертається до жителів області з проханням бути уважними та перевіряти будь-яку інформацію, особливо ту, яка стосується банківських операцій із вашою карткою.

Жертвою «банківського» афериста стала 38-річна жителька Високопільської селищної громади. Жінка розповіла, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Чоловік повідомив, що картка заявниці заблокована, для її розблокування необхідно їхати до головного офісу банку або надати свої особисті дані по телефону. Потерпіла обрада другий варіант, а через годину з її рахунку було знято 64000 гривень.

Також 57-річна жителька Берисласького району стала жертвою «банківських» шахраїв. Заявниці зателефонувала нібито працівниця банку і повідомила, що невідома особа проводить розрахунок її карткою, тож треба заблокувати картку для унеможливлення зняття усіх коштів. Для цього аферистка попросила жінку назвати кодове слово, а також зайти в особистий кабінет. Після вказаних дій із карткового рахунку жінки зникли кошти в сумі 25000 гривень.
За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, строк дії карти, паролі з смс-повідомлень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН