Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутат місцевої ради з Херсонщини підозрюється у незакінченому замаху на вбивство

Пальнув у товариша зі зброї – у незакінченому замаху на вбивство підозрюється депутат місцевої ради з Херсонщини.

Керівником Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру у незакінченому замаху на умисне вбивство депутату однієї з місцевих рад Бериславського району (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України).
За даними слідства, у березні 2023 року підозрюваний гостював у знайомого. Під час застілля між чоловіками виник конфлікт і гість здійснив постріл у господаря з автоматичної зброї. Куля влучила у вікно, зачепивши тім’яну область голови потерпілого та завдавши йому тілесних ушкоджень.
Запобігти фатальному наслідку допоміг опір потерпілого та його дружини.
З місця події правоохоронці вилучили зброю та патрони, які скерували на експертне дослідження.
Наразі підозрюваний затриманий у порядку статті 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
Триває досудове розслідування, яке здійснюється СВ Бериславського РВП ГУНП в Херсонській області за процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури.
За вчинення особливо тяжкого злочину проти життя та здоров’я, фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН