Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині через шахраїв троє людей втратили понад 300 тисяч гривень

Від дій аферистів постраждали троє жителів області. Через різні шахрайські схеми та свою довірливість громадяни втратили усі заощадження.

Так, до поліції звернувся 27-річний житель Бериславського району. Він повідомив, що на одному з сайтів прочитав оголошення про продаж автомобіля за прийнятною ціною. Заявник зв’язався з продавцем, домовився про покупку транспортного засобу та перерахував за автомобіль 263 тисячі гривень. Після цього покупець зник і більше на зв’язок не виходив.
Також жертвою шахраїв стала 70-річна херсонка. Жінка у соціальній мережі побачила оголошення про надання фінансової допомоги від нібито міжнародної організації. Заявниця перейшла за посиланням, яке було у повідомленні, внесла особисті дані та своєї банківської картки. Того ж дня з її рахунку шахраї зняли 24 тисяч гривень.
За такою самою схемою втратила свої заощадження 33-річна херсонка. Для отримання грошової допомоги жінка передала дані картки шахраям, після чого з її рахунку зникло 26 тисяч гривень.
За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.

Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, термін дії карти, паролі з смс-повідомлень. Купуйте товари лише на перевірених сайтах та не робіть передоплату.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН