Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через шахрайські схеми жителі Херсонщини втратили більше 60 тисяч гривень

До поліції звернулась 22-річна херсонка. Дівчина розповіла, що продавала на одному з сайтів свій мобільний телефон. З нею зв’язався нібито покупець та дізнався всі реквізити її картки, щоб перевести гроші за товар. Після цього з рахунку заявниці зникли 24 тисячі гривень. – повідомили в поліції Херсонщини.
Також шахраї привласнили кошти громадян за схемою «родич просить у борг». 24-річний херсонець отримав повідомлення з акаунта родички, яка просила терміново позичити гроші на лікування. Не перевіривши інформацію, заявник перерахував 20 тисяч гривень. Згодом дізнався, що соцмережі родички «взламали» й аферисти від її імені розсилали всім друзям та знайомим повідомлення з проханням позичити гроші.
Також втратила свої заощадження 17-річна жителька Херсонського району. Дівчині у соцмережі написала невідома та запропонувала роботу в Інтернет-мережі. Вона мала отримувати заробіток за написання відгуків до кінофільмів. Після виконання деяких завдань дівчина надала дані своєї картки для отримання грошей. Після чого з її рахунку зникли 17085 гривень.
За вказаними фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.
Поліція Херсонщини закликає громадян не довіряти повідомленням у соцмережах або Телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомим посиланням для оформлення будь-яких виплат або грошової допомоги. При спілкуванні через месенджери не переходьте за невідомими посиланнями. Під час заповнення платіжних форм у жодному разі не вказуйте конфіденційні дані своєї банківської картки: термін дії, PIN-код та CVV-код.
Якщо вам надходять повідомлення від знайомих чи рідних, які терміново благають позичити гроші на лікування, погашення кредиту або інші потреби, скоріше за все – це шахраї. Самі зателефонуйте цій людині та дізнайтеся, чи дійсно потрібна допомога.
Якщо ви потрапили на гачок шахраїв – не гайте часу та одразу звертайтесь до поліції.
Возможно, это изображение телефон и текст «друг просить в борг y месенджер? не поспшай переказувати грош! зателефонуй другу! шахра" могли зламати його облковий запис нацональний банк украйни потрапив в руки шахрая? o 800505 170 телефонуй на гарячу линîю кберполци кбелция маеш сумниви щодо ситуаци? o 800 505 240 телефонуй йне ra гарячу нацонального»
Читатйе на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН