Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через дії шахраїв жителі Херсонщини втратили понад 113 тисяч гривень

Поліцейські Херсонської області зареєстрували два факти шахрайства з так званими «соціальними виплатами», а також факт «банківського» шахрайства.
В поліцію звернувся 42-річний житель Бериславського району. Чоловік розповів, що йому в месенджер надійшло повідомлення від абонента з ім’ям одного з банків щодо зняття обмежень по транзакціям із платіжної картки. Через деякий час надійшов вхідний дзвінок від вказаного абонента, чоловік представився працівником банку.
Під час розмови заявник передав дані про картки, після чого з його рахунку зникло понад 72 тисячі гривень.
Жертвою шахрайства щодо так званих «соціальних виплат» став 53-річний херсонець. Чоловік розповів, що в телеграм-каналі побачив оголошення про надання допомоги від Республіки Польща. Заявник надав реквізити своєї банківської карти, а також підтвердив код, який надійшов йому в смс. Після вказаних дій із його рахунку були зняті кошти в сумі 11950 гривень.
За такою самою схемою втратила свої заощадження пенсіонерка з Херсона. Заявниця на одному з інтернет-ресурсів прочитала повідомлення про грошову допомогу і вказала номер своєї банківської картки. Після чого з її картки невідомі списали кошти в сумі 29000 гривень.
Відомості за цими фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
Шановні громадяни! Аби убезпечити себе від подібних випадків, під час спілкування у месенджерах не переходьте за невідомими посиланнями. Беріть інформацію щодо фінансових виплат лише з офіційних джерел.
Коли заповнюєте платіжні форми або спілкуєтесь із банківськими працівниками, в жодному разі не розголошуйте конфіденційні дані своєї банківської картки: термін дії, PIN-код та CVV-код.
Возможно, это изображение 1 человек и текст

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН