Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Херсонщини втратили 80 тисяч гривень через шахрайські схеми

До правоохоронців звернувся 52-річний житель Білозерки. Чоловік розповів, що йому зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки банку і розповів, що з його рахунку невідомі намагаються зняти кошти. Зі слів шахрая, щоб захистити рахунок, потрібно було вказати дані картки. Після виконання всіх умов із рахунку чоловіка зникло 10,5 тисяч грн, – повідомляє поліція Херсонщини.
Також до поліції звернувся 45-річний житель Скадовського району, який нині проживає на деокупованій території України. Чоловік пояснив, що хотів відновити водійське посвідчення керування автомобілем та трактором. Знайшов оголошення в мережі Інтернет і переказав 32 тисячі гривень нібито за послуги з відновлення документу, але нічого не отримав. Кошти йому теж не повернули.
Заволоділи шахраї й коштами 42-річної херсонки. Жінка отримала повідомлення нібито від сестри з проханням терміново позичити гроші. Не перевіривши інформацію, заявниця перерахувала 38 тисяч гривень. Згодом дізналася, що акаунт родички “взламали” й аферисти від її імені розсилали всім друзям та знайомим повідомлення з проханням позичити гроші.
За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.
Нагадуємо: якщо вам надходять подібні повідомлення від рідних, друзів чи знайомих, спочатку самі зателефонуйте цим людям і дізнайтеся, чи дійсно вони потребують допомоги. Напишіть вашим спільним знайомим і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень про фінансову допомогу. Зазвичай шахраї одночасно роблять розсилку всім підписникам.
Також обов’язково перевіряйте достовірність інформації перед тим, як вчиняти якісь дії, а товари купуйте на офіційних ресурсах та лише з післяплатою.
Пам’ятайте: якщо вам телефонує працівник банку, він ніколи не буде запитувати і не має права дізнаватися PIN-код до вашої платіжної картки, тризначний номер на звороті картки, коди підтверджень платежів або паролі до інтернет-банкінгу. Якщо вам телефонує нібито банківський працівник із такими питаннями – це шахрай! Негайно припиніть розмову і звертайтеся до поліції.
  Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН