Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В соцмережах з’явилося відео наслідків обстрілу колишньої міської ратуші – унікальної пам’ятки архітектури Херсона

Колишня міська ратуша – це сучасна споруда Хероснького художнього музею імені Олексія Шовкуненка, яка була обкрадена російськими військовими в 2022 році.

 

10,5 тисяч  картин   з колекції музею було  викрадено російськими військовими.

Вони 5 днів виносили  цінності з нього.

Загарбники не полишають музей в спокої і після звільнення міста,   вже втретє відбувся обстріл з лівобережжя окупованої Херсонщини, де стоїть російська армія.

  Про черговий обстріл – вже третій повідмили музейники в себе на сторінці у фб, опублікувавши відео наслідків ворожого теракту.

Старовинна спорудає є унікальною  архітектурною пам’яткою, вона нині має пошкодження на фасаді, а також  вікон та дверей.

Дивіться відео в телеграм-каналі інформаційного видання “Український південь”:


<script async src=”https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22″ data-telegram-post=”ukrpivden/20676″ data-width=”100%”></script>

 

Із історії. На початку XX ст., молодий архітектор з Одеси Адольф Борисович Мінкус подав свій проект будівлі міської Думи (ратуші). Закладено будівництво у 1905 році, а на початку 1907 року новий міський будинок прийняв своїх господарів.Тут розмістилися не тільки Міська дума, але і банк і сирітський суд.

 До речі, від банку залишилися двері сейфа, вони зараз є входом в приміщення,  звідки російські солдати викрадали колекції картин.

Читайте на сайті інформцаійного видання “Український Південь”:

Музейники Херсона ідентифікують картини вивезені під час окупації з обласного художнього музею імені Олексія Шовкуненка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН