Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ оновили Антикорупційну програму, – Співаковський

Про це повідомив Олександр Співаковський,  ректор ХДУ,  підводячи підсумки  проведення лекції для студентів 1 курсу.
“Прочитав лекцію з дискретної математики для студентів І курсу факультету комп’ютерних наук, фізики та математики. Традиційно – зворотній зв’язок у вигляді опитування після лекції. За результатами лекції маю середню оцінку 4,8 за п’ятибальною шкалою. Все, що ідеально не зовсім реально, а те, що реально – не ідеально. Дякую за відгуки.Для мене опитування – обов’язковий елемент вже декілька років, а в університеті ми запровадили його з цього навчального року разом з фіксацією відвідуваності занять на підставі метаданих та вимогою користуватись корпоративними аккаунтами через сервіс KSU24. На власному досвіді можу стверджувати, що досі не всі студенти розуміють свою суб’єктність, користь від фідбеків для викладача, який прагне зробити свою діяльність максимально ефективною. Але ми будемо продовжувати працювати у цьому напряму. Щодо аналізу відвідуваності, то готуємо відповідні зміни до правил, які регламентують освітній процес”, – зазначив ректор ХДУ.
 Водначас ректор закцентував, як проходила підготовка до проведення цієї лекції.
“Поділюсь ще одним нюансом роботи. Після лекції довелось витратити значний час на розгляд, підготовку проєктів відповідей на запити державних органів, які запитують тони документів у пошуках конфлікту інтересів. Інколи фрази із запитів наводять на думку, що моя або моїх колег викладацька діяльність загрожує національній безпеці! України. Це виглядає дивно, адже нічого подібного не відбувається”, –  прокоментував Олександр Співаковський.
“Шановні, от повірте, релокованим закладам вищої освіти зараз точно не до корупції. Зі свого боку ми робимо все за законом: надсилаємо відповідні повідомлення, у цьому році оновили Антикорупційну програму згідно до кращих світових та національних стандартів… Тим не менш, продовжуємо готувати відповіді, завіряємо стоси паперових документів”, – додав у зверненні Олександр Співаковський,  ректор ХДУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН