Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У дочки інсульт, а у батька — військова травма: історія родини, яка проходить реабілітацію в Одесі

На реабілітації в Одесі перебувають військовослужбовець Станіслав Чернов з донькою Ангеліною. У чоловіка — військова травма, дівчина заново вчиться ходити після інсульту. Батько та донька удвох реабілітуються та надихають один одного повернутися до здорового життя. Свою історію Станіслав та Ангеліна розповіли журналістам Суспільного.

Родина Чернових із Миколаєва, але через повномасштабне вторгнення Росії в Україну переїхала до Одеси. Ангеліна — старша дитина в родині. За словами Станіслава, за два місяці до початку повномасштабної війни дівчині зробили операцію через сколіоз. Після цього вона перестала ходити.

“Після першої операції у нас був спинальний інсульт і одразу зробили другу операцію. Друга операція також не дала ніяких результатів, ми побули в лікарні місяць і тоді повернулися додому в Миколаїв. І в Миколаєві вже почали реабілітацію на фоні того, що вже сталося”, — розповів Станіслав.

Повномасштабне вторгнення родина зустріла у Миколаєві. Після того, як Станіслав вивіз родину у безпечне місце, він пішов до військкомату.

“Я вивіз родину до Первомайську, ми побули там декілька днів, тоді я повернувся забрав свою сестру із племінницею, також їх вивез, щоб вони були разом. І повернувся назад до Миколаєва. Вже 2 вересня я був в місті. Одразу приїхав до військкомату. Я виїхав від дівчат і одразу приїхав у місто, мости вже були розведені, довелося добиратися пішки тому, що вже транспорту не було, всі повиїжджали. Я прийшов у військкомат, там мені одразу запропонували куди я можу піти, бо в мене є навички”, — продовжує чоловік.

історія родини, яка проходить реабілітацію в Одесі: Станіслав та Ангеліна Чернови
Станіслав та Ангеліна. Фото: Суспільне Одеса

Спочатку Станіслав служив під Миколаєвом. Після того, як російську армію відкинули від міста, його батальйон направили у бік Херсона, а потім — на Донбас. Там чоловік і отримав поранення обох ніг.

“Поранення я отримав вже на позиціях. Вийшла ситуація, що не було зв’язку з іншими підрозділами і побачили людей, які рухалися з боку ворога у наш бік. Коли ми з хлопцями пішли перевіряти хто вони такі, зрозуміли, що це наші хлопці, почали спілкуватися, аби обмінятися якоюсь інформацією і в цей час ворожий танк почав обстрілювати нашу позицію, прилетів снаряд і уламками поранило чотирьох людей”, — згадує той день Станіслав.

Станіслав Чернов комісувався та приїхав до Одеси, де на нього чекала родина. Тут вони разом із донькою лікують травми. Реабілітація відбувається у клубі “Мотус”, який, за словами Станіслава, став ініціатором збору коштів для цього.

“Ми не займаємося удвох, у нас різні реабілітологи і різні зали для тренування: тато у великому, а я у маленькому”, — розповідає Ангеліна.

“Ми звикли удвох все робити. У нас з початку операції наша мама поїхала додому народжувати, тому ми залишилися вдвох і це ще тоді нас дуже зблизило. Коли ми займаємося вдвох, є привід не просачкувати”, — додає Станіслав.

Після реабілітації Станіслав планує повертатися на службу, а ось Ангеліна погребує ще операційного втручання.

“На даний час ми вже збираємо документи на одну операцію, а взагалі шукаємо тих, хто нам зможе допомогти, бо на даний час в Україні немає тих людей, які могли б переробити цю конструкцію, або дізнатися де може бути затиснутий нерв, або якийсь суглоб, як його можна було б відпустити для того, щоб вона могла відчувати свої ноги”, — каже Станіслав.

Ангеліна та Станіслав уже знають, що зроблять після перемоги України. Ангеліна хоче поїхати до подруги в Ізраїль, а Станіслав — проїхати по Криму на мотоциклі Harley-Davidson

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН