Упродовж січня-червня 2023 року державні аудитори проконтролювали використання коштів і майна на суму 1,6 млрд грн.
Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області здійснили 193 контрольні заходи, охопивши контролем фінансових і матеріальних ресурсів на суму 1,6 млрд грн. Зокрема, обревізували фінансово-господарську діяльність 10 підконтрольних об’єктів, провели 2 державні фінансові аудити, 16 перевірок закупівель, 165 моніторингів закупівель.
Під час ревізій виявлено порушень чинного законодавства, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 50,4 млн грн. Вжитими заходами, завдяки зусиллям миколаївських аудиторів, забезпечено відшкодування порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 22,9 млн грн.
При проведенні моніторингів встановлені порушення у сфері закупівель на загальну суму понад 319 млн грн. За результатами проведених моніторингів замовники відмінили торги по 21 процедурі та розірвали 23 договори на загальну суму 92,5 млн грн.
Начальник Управління Денис ЯКОВЛЄВ підкреслив, що, правоохоронним органам передано матеріали 16 контрольних заходів, розпочато 5 досудових розслідувань. До кримінальних проваджень долучено 14 матеріалів контрольних заходів та 31 матеріал за результатами участі аудиторів, як спеціалістів. Вручено 2 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за результатами участі у перевірках правоохоронних органів.
За вчинені фінансові порушення 19 посадових осіб притягнуто до матеріальної та дисциплінарної відповідальності.
Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій за результатами проведених заходів прийняли 11 управлінських рішень.