Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві створили “довідник ВПО” для переселенців

Агенція розвитку Миколаєва написала про унікальний “Довідник ВПО”, призначений для полегшення процесу адаптації переселенців у місті. Інформація про це була опублікована на сторінці агенції у Facebook.

Цей довідник стане корисним як для тих переселенців, які вже раніше приїхали до міста, так і для новоприбулих“, – зазначено у повідомленні. Він також може бути корисним для місцевих мешканців, оскільки вміщує контактні телефони муніципальних інституцій та неурядових організацій, що надають безкоштовні соціальні послуги.

Головна мета довідника – допомогти людям, які переїхали в Миколаїв, швидше інтегруватися та адаптуватися до життя в місті, а також відчувати себе більш захищеними. Брошура містить QR-коди, які ведуть до різних інформаційних ресурсів, зокрема міського чат-бота Mykolaiv Help, мапи питної води, форми реєстрації на електронну чергу до Центру надання адміністративних послуг, телефону цілодобового колцентру міської ради та інші важливі контакти.

Першу частину брошур вже передали в Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) для подальшого розповсюдження“, – повідомляє Агенція розвитку Миколаєва. Крім того, буклети доступні у Дитячому просторі на базі дитячого містечка “Казка” та в Центральній міській бібліотеці імені М.Л. Кропивницького.

“Довідник ВПО” – це важливий крок у сприянні інтеграції переселенців та їхньої адаптації до нового середовища. Цей ініціатива має на меті не тільки полегшити перехід, але і показати, що Миколаїв готовий і відкритий для прийому нових громадян, надаючи їм всю необхідну підтримку та ресурси.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН