Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підготовка майбутніх офіцерів ЗСУ: досвід Миколаївського національного університету ім. Василя Сухомлинського

Миколаївський національний університет імені Василя Сухомлинського активно включився у підготовку майбутніх офіцерів Збройних Сил України. Зокрема, на кафедрі військової підготовки університету станом на 27 квітня навчаються 44 студенти, які освоюють знання з топографії, інженерії, користування зброєю та бронетанкової підготовки.

Завідувач кафедри Анатолій Іванченко акцентує на важливості підготовки офіцерських кадрів у часи війни. “Держава знаходиться в стані війни — кадри офіцерські дуже необхідні. У зв’язку із тим, що бойові дії у Миколаєві були, дуже багато молоді виїхало. Звідси й проблема набору студентів, і зрозуміло, що оскільки маленький набір, то проблематично випускати офіцерів в достатній кількості”, — зазначив він.

У Миколаєві готують майбутніх офіцерів ЗСУ

Серед студентів кафедри — Назар Кашперук, який навчається тут перший рік і мріє стати офіцером Збройних Сил України. “Сподобалась професія, то думаю, чому б не стати офіцером ЗСУ, тим паче це зараз така дуже потрібна професія. Заняття проходять об’ємно. Ще з дитинства подобались військові фільми, тому з плином часу вирішив, що я хочу стати офіцером”, — поділився Назар.

Ще один студент кафедри, Михайло Харченко, вже дев’ятий місяць освоює спеціальність командира механізованого взводу. “Саме ця кафедра мені підходить. Переважно у нас дистанційне навчання, ми збиралися взимку для практичного зайняття і от другий раз зараз”, — розповідає Михайло.

Унікальність підготовки на кафедрі, за словами Анатолія Іванченка, полягає в щотижневих практичних заняттях. “Заняття у нас відбуваються практично кожен день, але в нас зараз змішана форма навчання. Коли проводяться зайняття практичні, то групи визиваються на кафедру. Військова справа: людина не може вивчити зброю, якісь боєприпаси, коли не візьме руками, не подивиться на нього, не розбере і не виконає якусь вправу”, — підкреслив він.

У Миколаєві готують майбутніх офіцерів ЗСУ

Таким чином, не дивлячись на складнощі, пов’язані зі станом війни, Миколаївський національний університет імені Василя Сухомлинського продовжує готувати кадри для Збройних Сил України, викладаючи молодій генерації не лише академічні знання, а й практичні навички, які зможуть врятувати життя на полі бою.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН