Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ посилює співпрацю з міжнародними партнерами

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

-Ми а ні на секунду не припиняємо роботу з посилення міжнародної співпраці Херсонського державного університету з провідними університетами світу.

Сьогодні, разом з проректоркою Аллою Цапів взяли участь у заході, присвяченому річниці проєкту Twinning – міжнародній конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Твінінг», який проходив на базі Львівської політехніки.

У квітні ми вже брали участь у схожому заході, який відбувався у Палаті Лордів у Великій Британії, де ми презентували наш успішний кейс співпраці з Університетом Кент. Під час візиту ми нарешті змогли особисто познайомитися з нашими партнерами з якими десятки разів спілкувалися онлайн, і висловити слова вдячності за підтримку. Сьогодні про свої проєкти з університетами Британії розповідали інші українські університети. А всі разом ми підводили підсумки та моделювали нашу подальшу співпрацю, яка відбуватиметься за декількома напрямами: академічна мобільність, літні школи для викладачів та студентів, наукові проєкти, створення англомовного освітнього середовища. Тобто ми не тільки продовжуємо нашу участь у проєкті, а й розширюємо горизонти.

У своєму виступі Алла Цапів подякувала засновнику Cormack Consultancy Group Чарльзу Кормаку, керівнику проєктів по Центральній та Східній Європі CCG Гинтарасу Степонавічюсу, партнерам Університету Кент, які вже стали нашими друзями, за підтримку та зацікавленість спільно розвивати європейський освітній простір.

Всім відома історія Херсонського державного університету, який у період тимчасової окупації був вимушений релокуватись до Івано-Франківська. Але зараз у нас є ще один виклик, який, напевно, масштабніший і складніший за попередній. Наслідки від підриву Каховської ГЕС, які відчуває та ще відчує не тільки південь України, спонукають нас заново планувати нашу стратегію розвитку, бо до цього ми орієнтувалися виключне на найскоріше повернення додому та продовження нашої участі у розбудові людського капіталу Херсонщини. Зараз ми маємо мислити ширше, ми в жодному разі не зупинимось і не подаруємо ворогам такого щастя.

Особисто мені приємно було відчути повну підтримку та віру у те, що у нас вийде реалізувати філософію відкритого сучасного цифрового університету, який надає якісну вищу освіту європейського рівня молоді, яка відновлюватиме повоєнну Україну та Херсонщину. Тож, тільки вперед, разом зі всім світом!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН