Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

428 нелегальних працівників виявлено на території Херсонщини у період літнього туристичного сезону

Першим заступником начальника Головного управління Держпраці у Херсонській області Яною Скуратовською прийнято участь у черговому засіданні Херсонської обласної координаційної ради з питань розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму, яке відбулось 02 листопада  2021 року у форматі онлайн-конференції.

На засіданні було підведено підсумки проведеної роботи в період літнього туристичного сезону 2021 року та обговорено пріоритетні завдання і заходи з розвитку внутрішнього та в’їзного туризму Херсонської області на 2022 року.

Зокрема, у період травень-вересень фахівцями Головного управління найбільша увага приділялася суб’єктам господарювання які здійснюють діяльність на курортах Херсонщини. Так, за результатами заходів  контролю інспекторами виявлено 428 працівників, які  виконували роботу на користь роботодавців без офіційного оформлення трудових відносин.

Також, серед працівників закладів відвідування було поширено інформаційні матеріали щодо переваг задекларованої праці (буклети, плакати), проведено інформаційно – просвітницькі компанії із безробітними та іншими групами населення м.Херсона та Херсонської області та взято участь у рейдах районних робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, повноти сплати внесків до соціальних фондів.

До всіх виявлених порушників законодавства про працю застосовано заходи впливу відповідно до вимог ст.265 КЗпП України.

Керівником обласної координаційної ради відзначено, що завдяки злагодженої роботи усіх контролюючих органів, надходження до місцевого бюджету області по туристичного збору збільшились на 40 відсотків.

Одже, оскільки така співпраця надає позитивний результат, на засіданні прийнято рішення про пріоритетні завдання на покращення результатів роботи у 2022 році з метою подальшого розвитку туризму Херсонської області.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН