Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеській громаді фахівці виявляли нелегальних працівників

На території Генічеської громади фахівцем Головного управління Держпраці у Херсонській області Пономаренко І.В. спільно з групою по легалізації найманої праці до складу якої входять: податкова інспекція, Держспоживслужба, центр зайнятості, була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання з питань офіційного працевлаштування найманих працівників та легалізації трудових відносин у сфері торгівлі та громадського харчування.

Групою було обстежено 12 суб’єктів, які здійснюють діяльність у даній сфері та виявлено 1 офіційно не оформленого працівника. З роботодавцем було проведено роз’яснювальну роботу, та головою групи було надано роботодавцю трьохденний строк для пред’явлення документів  підтверджуючих оформлення найманого працівника. Також роботодавця попереджено, що у разі не оформлення такого працівника, відповідні матеріали податковою інспекцією будуть передані до Головного управління Держпраці у Херсонській області для здійснення заходів контролю та притягнення до відповідальності такого суб’єкта господарювання.

Стороною не обійшло питання дотримання рекомендацій щодо профілактики розповсюдження вірусу СОVID-19, так як робота продавців   пов’язана з можливістю заразитися, тому було закликано дотримуватись респіраторної гігієни в магазинах,  обробляти дезінфекційними засобами руки,  провітрювати приміщення та регулярно проводити прибирання на робочому місці, в тому числі засобами для чищення.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН