Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

80 нелегальних працівників виявили на Херсонщині

Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Легальному працівнику допоможуть у разі нещасного випадку на роботі, дадуть пільги, якщо у нього є малолітні діти.

Проте, всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

З початку липня Головним управлінням Держпраці у Херсонській області проведено ряд інспекційних заходів за результатами яких виявлено 80 працівників без належного оформлення трудових відносин.

Більшість незадекларованих працівників (69 особи), виявлено у сфері сільського господарства, з них у роботодавців, які не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності 62 особи.

Окрім того, інспекційними відвідуваннями охоплено такі сфери як торгівля, громадське харчування та тимчасове розміщення, за результатами яких виявлено 11 працівників з якими не оформлено трудові відносини.

Інспекційна кампанія, яка на сьогодні набирає обертів, направлена в першу чергу на збільшення кількості застрахованих осіб з метою виведення тіньової зайнятості у правове поле.

Так, за інформацією Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі за період з 01.07.2021 по 09.07.2021 року майже на 3000 осіб роботодавцями Херсонської області надано повідомлення про прийняття працівників на роботу.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН